קומביסטימרים

בחירת תנור קומביסטימר הנו תהליך מורכב ואף מתיש ולכן ראיתי לנכון לפרוש בפניכם את המלצתי על ההליך האופטימאלי להשוואה בין היצרנים הקיימים בשוק.

בעת בחירת תנור קומביסטימר על הלקוח לבחון ולהשוות בעיקר את הפרמטרים הבאים:

1.    עלות רכישת התנור.
2.    חסכון צפוי בחשמל ומים.
3.    עלות צפויה של אחזקת התנור לעשר שנים לפחות.
4.    איכות הבישול של התנור בהסתמך על חוות דעת
      של לקוחות בשטח ובישול מעשי עם תנור הדגמה.
5.    מאסיביות התנור/אורך חיים.
6.    מערכת ההפעלה רצויה של התנור - מסך מגע/מבנה
​      קלאסי.


עלות 

 
תנור קומביסטימר אינו שונה משאר המוצרים הקיימים בשוק. בד"כ מחיר גבוהה משקף תנור יותר איכותי. לשם בחינת הנושא באופן אובייקטיבי ככול הניתן עליכם לבקש מהמשווק שיציג בפניכם את המחיר המומלץ של היצרן בחו"ל.


חסכון בחשמל ומים 
 
המודעות לאיכות הסביבה הולכת וצוברת תאוצה בעולם ובעיקר למול צרכן מספר אחד במטבח לאנרגיה ומים. בהתאם לניתוחים כלכלים שנערכו ע"י חברת eloma החיסכון הצפוי לתנור 10 תבניות באנרגיה ומים עשוי להסתכם בכ- 500$ לשנה. כאשר מדובר בתנור אחד לצרכן ניתן להבליג על החיסכון הטמון בכך אך כאשר מדובר בלקוחות המחזיקים עשרות ואף מאות תנורים החיסכון הופך להיות מרכיב חשוב ובעל משקל. מניתוח כלכלי שנעשה עבור מוסדות שברשותם תנורי קומביסטימר העובדים עם בוילר הוצג להם חסכון כלכלי משמעותי המחזיר את עלות התנור תוך כעשר שנים.
















עלות אחזקה 

אחת המערכות הבעייתיות ביותר בקומביסטימר הנה מערכת חילול הקיטור. השוני העיקרי בין תנור קומביסטימר לתנור רגיל הנו ביכולתו של תנור הקומביסטימר לחולל קיטור.
חילול הקיטור בתנורי הקומביסטימרים נעשית באמצעות:



































להלן טבלה המציגה את היתרונות והחסרונות של כל שיטה

 
שיטה יתרונות חסרונות
בוילר  100% קיטור צורך הרבה חשמל לשמר קיטור כל הזמן גם כאשר התנור אינו מבשל אך מופעל.

דורש חימום מוקדם, זמן הפקת הקיטור בתחילת יום העבודה אורכת כ- 18 דקות.

צורך הרבה מים.

מערכת האוגרת מים באופן טבעי יוצרת הרבה מאוד תקלות שבהמשכן עלות תחזוקה גבוהה

צובר אבנית ודורש ניקוי תקופתי ותדיר.

1 מ"מ של אבנית מפחיתה את יעילותו של הבויילר ב- 20%.

 
הזרקה ישירה של חברת eloma חוסכת 46% מצריכת החשמל.

חוסכת 42% בצריכת המים.

אינה דורשת תחזוקה.

מופע תקלות מאוד נמוך.

מערכת פשוטה המבצעת את העבודה שלימות הפקת קיטור ישירות בתא.

הבישול זמינות הקיטור 3 דקות לאחר הפעלת התנור ללא בוילר.
95%  קיטור (eloma)



 
לוח הפעלה - מסך מגע/קלאסי
בדרך כלל השפיים המקצועיים מעדיפים את מערכת ההפעלה הקלאסית מכיוון שהוא יותר אינטואיטיבי ויותר מהיר לתפעול שוטף.


יתרונו של מסך המגע מתבטא בעיקר באותם מטבחים או מטבחי קצה שבהם
אין שף מקצועי בשוטף, הפעלת התנור הנה פשוטה ומידית בהמשך ללחיצה על תפריט או תמונה.









מקווה שהעשרתי את ידיעותיכם לשם בחירה נכונה ונבונה של התנור התואם לכיסכם ולצרכיכם.


משקל התנור (ק"ג) בחתך גודל ויצרן
 
גודל תנור   Eloma מתחרה 1 מתחרה 2
6 תבניות 130 99 137
10 תבניות 167 125 160
20 תבניות 295 252 304
40 תבניות 495 326 392



על מנת לאמת את ערכי משקל התנורים ביצענו מדידות באמצעות מד עובי אולטראסוני של עובי הפחים בשלוש תנורים תוצרת חברות שונות כולל Eloma ולהלן מממצאי המדידה:
 
מדידה Eloma מתחרה 1 מתחרה 2
פנל הפעלה 1.04 0.9 1.04
דלת התנור 2+1.04 1.02 1.08
צדי התנור 1.04 0.85-0.9 0.8
גג התנור 1.5 0.85  
דפנות תא הבישול 1.5 1.04 1.04
תא בישול - גג 1.25 1.07 1.04
תא בישול - תחתית 1.25 1.07 1.04
עגלה קורה נושאת 3 1.42-1.94 3
עגלה - קורת גובה 1.41 1.42 1.15


סדקים או חורים בתא הבישול בקומביסטימר אינם ניתנים לתיקון וברוב המקרים הקומביסטימר מושבת ובמקרה הטוב ניתן להסבו לקונווקטומט, ולכן תא הבישול הנו האזור והמרכיב החשוב ביותר בקומביסטימר ככול שהתא בישול יהיה מסיבי יותר ועשויי מפלדה איכותית סביר להניח שהקומביסטימר יאריך חיים.
מאסיביות/אורך חיים של התנור

תנור הקומביסטימר במטבח המוסדי הנו הציוד הכי מתוחכם ומורכב במטבח וניתן לדמותו כ"טנק מערכה מתקדם". במטבח המוסדי קיימת רגישות רבה לאמינות הציוד הרבה מעבר להתקדמות הטכנולוגית או ביצועיו של התנור. אמינות היא שם המשחק. לכן בעת בחירת היצרנים לתנורים אלו מרכיב האמינות והמאסיביות היה המוטיב המוביל והחשוב מכולם.
תנור הקומביסטימר בנוי מרכיבי חשמל, רכיבי אלקטרוניקה והחשוב מכול למטבח המוסדי הנו מבנה התנור/קונסטרוקציה. ראיתי לנכון להציג בפניכם טבלת המציגה את המשקלים הנקיים של תנורים מובילים בשוק.
ההפרש בין התנורים נובע בעיקר ממשקל הפלבם/נירוסטה (עובי הפח)
מרכיב קריטי המשקף
את מסיביות התנור וכנגזרת
מכך את עמידתו לאורך
זמן/אורך חיי התנור.
איכות הבישול ניתנת לבחינה ולהשוואה בין תנורים הלכה למעשה.
עליכם לבקש מהמשווק את האפשרות לבשל  אמצעות התנור ולבחון את תוצאות הבישול.

במקביל ביכולתכם לגשת עם המשווק לאחד מלקוחותיו ולבשל בתנור בגודל הנדרש.
הזרקה ישירה
בוילר

מתחרה 1

Eloma Multimax B2021

מתחרה 2

איכות הבישול
שאלת - ציוד מטבחי מוסדי לוגו

שירות, אחזקה ומכירה של ציוד מטבחי מוסדי

phone4, phone, contact, telephone, support, call