לשם קביעת הספק המדיח הנדרש למערך ההדחה עלינו להגדיר את הפרמטרים הבאים:
כמות הסועדים בכול ארוחה (בוקר, צהריים, ערב)
פרק זמן ההדחה הנדרש בכול ארוחה
הגדרת מגוון הכלים והכמות לכול ארוחה
אפקטיביות העמסת הסלסלות לכול סוג כלי
הערכת יעילות הזנת הסלסלות למדיח
הגדרת מספר מחזורי הזנת הכלים לכול ארוחה
הגדרת המועדים הצפויים לכול מחזור
האם בכוונתנו להחזיר כלים נקיים לסרוויס (עדיף להימנע)
הערכת תפוקות נדרשות ממדיח הכלים:
לשם קביעת הספק המדיח הנדרש למערך ההדחה עלינו להגדיר את הפרמטרים הבאים:
כמות הסועדים בכול ארוחה (בוקר, צהריים, ערב)
פרק זמן ההדחה הנדרש בכול ארוחה
הגדרת מגוון הכלים והכמות לכול ארוחה
אפקטיביות העמסת הסלסלות לכול סוג כלי
הערכת יעילות הזנת הסלסלות למדיח
הגדרת מספר מחזורי הזנת הכלים לכול ארוחה
הגדרת המועדים הצפויים לכול מחזור
האם בכוונתנו להחזיר כלים נקיים לסרוויס (עדיף להימנע)
אופן קביעת ההספק הנדרש של מדיח הכלים:
הזנה לא רציפה של הסלסלות תגדיל משמעותית את הספק המדיח הנדרש.
העמסה לא יעילה של הסלסלות תגדיל משמעותית את הספק המדיח.
יש לבחון את רגישות המערך לזמני הגעת הכלים למערך ופרק זמן ההדחה הנדרש.
יש לבחון את יכולת המדיח להדיח את הכלים בהתאמה למחזורים הללו.
בנוסף לכך יש לחשב את כמות ומגוון אמצעי השינוע הנדרשים להזנה ולפריקה של קו ההדחה.
קודם
הבא
הערכת אפקטיביות הזנת סלסלות למדיח
יש לספור את כמות הסלסלות היוצאות במשך 5 דקות.
את הכמות יש להכפיל ב- 12 על מנת לקבל הספק לשעה.
הפער בין הנספר להספק המדיח במהירות שנקבע הנו אפקטיביות העמסה. לדוגמא: במידה וספרנו 7 סלסלות ל- 5 דקות אזי הכמות לשעה 7X12=84, הספק המדיח במהירות שהוגדרה 105 ולכן האפקטיביות 84/105=80%.
הערך שיוצב בגיליון 80%.
קווים מנחים לתכנון מערך הדחה
המטרה: לדאוג לכך שהמדיח יעבוד ברצף (סלסלה אחר סלסלה) לכול אורך המשמרת.
בשולחן הקבלה – עובד אחד מעמיס את הצלחות בסלסלות, במידת הצורך מנקה ומוודא מחסנית מלאה של סלסלות טעונות עד למדיח. באחריות עובד זה בלבד להזין את המדיח.
בשולחן היציאה – עובד נוסף שפורק את הכלים ומפזר אותם בעגלות המתאימות, במידת הצורך מסייע לעובד השני בניקוי הסלסלות בטרם כניסתם למדיח.
במרחב ההדחה – עובד האחראי להוצאת העגלות המועמסות בכלים נקיים, ניקוי שוטף של המרחב, סיוע למלצרים בפריקת הכלים בשולחן הקבלה.
ניקיון המדיח במהלך המשמרת:אין צורך לרוקן את המים, אך יש לנקות את המסנן שטיפה ראשונה בהתאם לצורך באופן שוטף.